Populære studentbyer i Norge

Norge har universiteter og høgskoler i alle distrikter og i storbyer såvel som mindre tettsteder. Studietilbudene varierer, men de mest populære studiene kan du ta i veldig mange forskjellige distrikter og omgivelser. Hvis du har en preferanse i forhold til hvor du ønsker å oppholde deg i studietiden er med andre ord mange dører åpne. På Studenttorget kan du lese intervjuer med studenter fra forskjellige studentsteder.

De største byene i Norge er også de største studentbyene. Trondheim er Norges tredje største by og har Norges tredje største universitet; Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Her kan du studere de fleste fag som finnes i Norge. Som studentby er Trondheim veldig innbydende, med gode studentrabatter på alt fra transport til øl på utvalgte utesteder. Studentmiljøet er blant de aller beste i Norge.

Bergen er Norges nest største by, og ligger idyllisk til på Vestlandet langs Norges verdensberømte kyst med sin spektakulære natur. Studentersamfunnet i Bergen er Vestlandets største politisk uavhengige debattforum, noe som bør falle i smak for alle studenter som interesserer seg for samfunnsutviklingen.

I Oslo finner vi Norges største universitet, med mange tilbud inne på selve universitetsområdet. Her finner man faktisk alt fra puber til kapell. Men det å bo i de aller største byene er ikke noe som frister for alle, derfor er det definitivt verdt å undersøke mulighetene som ligger nærmere utkantstrøkene. Det er jo blant annet mulig å studere mange fag i det som regnes som verdens nordligste by, Hammerfest.