Ute etter sommerjobb?

Unge føler nok litt på økonomien, de skulle gjerne hatt litt ekstra i lommeboken, men det er ikke alltid like enkelt å finne ut hvordan de skal få fylt den opp. Hvor deilig hadde det ikke vært med en ikke fullt så tom lommebok? Les disse tipsene og du er et steg nærmere sommerjobben!Livet som student er ikke alltid like enkelt. Derfor er det er lurt å finne seg en sommerjobb eller en deltidsjobb du har tid til å ha ved siden av studiene. Disse små tipsene kan hjelpe deg med å både finne og søke på jobber, og kanskje gjøre prosessen litt enklere.

Hva om du ikke har erfaring

Å skaffe seg en sommerjobb kan være vanskelig for unge mennesker. Dette er fordi at mange arbeidsplasser søker etter ansatte som allerede har erfaring, og ikke trenger mye opplæring for stillingen. Har du ikke arbeidserfaring fra før, kan det være lurt å melde seg på frivillig arbeid eller ta et kurs.Selv om du ikke har mye erfaring fra før, kan frivillig arbeid og kurs ha en positiv effekt på CV-en din – hva med å melde seg frivllig på en festival? Da bør du ha litt oversikt over ulike mobile betalingssystem, og de ulike betalingsløsningene festivalen benytter.

Når burde du søke?

For å skaffe seg en sommerjobb burde du søke tidlig. De fleste som søker etter sommervikarer ønsker gjerne at de startet i jobb tidligst mulig, og lyser derfor ut stillinger i god tid før sommeren starter. Søker du for sent kan du risikere at arbeidsplassen du søker på allerede har ansatt en vikar for sommeren.Har du søkt for sent er dog ikke alt håp ute. Snakk med venner, familie, naboer og bekjente – kanskje noen kjenner noen som trenger litt ekstra hjelp i sommer? Det skader aldri å prøve. Er du sent ute med søknaden din, bør du heller ikke være kresen på jobbtilbud. Lykke til!