For deg som studerer til å bli Costumer Care Manager

Det finnes en rekke ting å tenke på som er avgjørende for god kundeservice, men det finnes ingen fasit på hva folk anser som god hjelp. Finn god informasjon på nettet som en indikator til hvordan du kan hjelpe dine kunder.

Du bør ha gode og trygge ansatte i avdelingen. Dette gjenspeiler seg i kundeservicen. Ansatte med pågangsmot og kompetanse smitter over på forbrukerne. En annen målsetting bør være å kunne løse problemet ved første kontaktpunkt. Kundeservice er til for å hjelpe, og medarbeiderne bør være i stand til å løse de fleste problemer. Få ting er vel verre enn å få beskjeden om at problemet må undersøkes over lenger tid.

Estimert svartid er essensielt

De fleste kundeservicesentraler har en uttalt estimert svartid. Det er en hårfin balanse mellom suksess og kaos. Det er svært viktig at kunden ikke føler seg lurt, men får svar innen den estimerte svartiden. Kunden vil også føle seg sett og verdsatt om de får beskjed om at henvendelsen er mottatt. Alle henvendelser må også tas seriøst, og alle kunder må respekteres. Et lite problem for noen kan være stort for noen andre. Hjelp til på en profesjonell måte.